Plataforma per Catalunya (PXC) ha presentat aquest matí una denúncia a la Ciutat de la Justícia de Barcelona amb la llista de 1.317 locals "oberts i habilitats per a la consulta separatista suspesa per dos ocasions pel TC". Paral·lelament a aquesta denuncia els regidors i delegats de PxC repartits per tot el territori català també denuncien en els seus diferents partits judicials "tots els locals oberts a aquest efecte", segons ha informat PxC en un comunicat. Concretament a 25 partits judicials de Barcelona, 9 de Girona, 7 de Lleida i 8 de Tarragona. PXC reclama que "de manera urgent" la policia comparegui als col·legis, identifiqui els organitzadors i retiri el mobiliari i estris del procés.

En les denúncies els membres de Plataforma demanen que "de manera urgent" el dia d'avui siguin requerits els cossos i forces de seguretat de l'Estat perquè compareguin en els esmentats col·legis, instituts o llocs de pública concurrència i previ a identificar els organitzadors es retirin immediatament tots els estris i mobiliari destinats a cometre la il·lícita consulta".

Consideren que els organitzadors poden estar cometent un "delicte de desobediència" previst i penat en el codi penal pels articles 410 i 556 i "un altre probable de sedició" de l'article 554 del codi penal. D'altra banda, els serveis jurídics de Plataforma "treballaran durant tota la jornada per si fos necessari interposar alguna denúncia o querella més per sedició o prevaricació", afegeixen en el comunicat.

A les portes del jutjat el secretari general de PxC Robert Hernando ha manifestat que la justícia "ha de parar immediatament aquest despropòsit", considera que els catalans estan essent "enganyats" i qualifica el procés de "pantomima muntada pels separatistes i els separadors per a usar-la com una cortina de fum als veritables problemes del poble".

Afegeix que les lleis s'han de complir ja que "en cas contrari ens convertirem en una república bananera".