Un total de 1.977.531 persones han participat fins la sis de la tarda en el 9-N a tot Catalunya. Una xifra que ha donat a conèixer la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, qui ha destacat que la jornada s'està desenvolupant amb "una absoluta normalitat sense cap incidència remarcable". Ortega ha ressaltat que "l'operatiu de participació està funcionant correctament com s'havia previst i ha estat possible en gran mesura a la bona feina que estan fent els més de 40.000 voluntaris que ajuden a convertir el dia d'avui en una jornada modèlica de participació, en una jornada de civisme i de qualitat democràtica a ulls de tot el món".

En una compareixença en el centre de premsa instal·lat al pavelló d'Itàlia de Fira de Barcelona, Ortega ha facilitat també les dades de participació per demarcacions. Fins les sis de la tarda han votat 1.228.940 persones a l'àrea de Barcelona; 232.458 a les comarques gironines; 112.685 a Ponent; 55.315 a les Terres de l'Ebre; 139.374 al Camp de Tarragona i 21.768 a Alt Pirineu Aran i a la Catalunya Central han participat 186.991 persones.

En una breu intervenció -on també ha esmentat les dades en castellà-, Ortega ha destacat, com ja ha fet a la compareixença anterior, que "la jornada ha estat transcorrent amb una absoluta normalitat" i que els ciutadans de Catalunya "han seguit aquesta tarda acudint als locals de participació de la mateixa manera que ho han fet aquest matí i han acudit als locals de participació d'arreu del territori sense que s'hagi registrat cap incidència remarcable".

Al anunciar que han participat 1.977.531 persones a tot Catalunya, Ortega ha remarcat que "la implicació i la tasca dels voluntaris ha estat imprescindible perquè casi s'assoleixi a les sis de la tarda la xifra aproximadament de dos milions".

En aquesta jornada hi prenen part 40.930 voluntaris repartits en 942 municipis. Les votacions es poden fer a les 6.695 meses repartides en 1.317 locals. En total, una 5.540.000 ciutadans de Catalunya poden prendre part del procés.

Hi ha previstes una compareixença més per comentar la participació al 9-N cap a quarts d'onze de la nit, una vegada han tancat les meses, a les vuit del vespre.