L'escrutini final del procés participatiu del 9-N va pujar la participació fins els 2,3 milions de persones (a l'hora de tancar l'edició del diumenge, el recompte de vots estava en els 2,25 milions). En el recompte de vots que la Generalitat va fer per vegueries, la de Girona va ser la segona quant a números absoluts, amb 262.113 votants, superada únicament per Barcelona, on 1,44 milions van participar en la consulta (obviament, la demarcació barcelonina és la primera en totes les opcions si es mira els números absoluts).

En termes percentuals, les comarques ginonines també van ser les segones en vot independentista, és a dir, en marcar sí en dues ocasions, amb un 87,73%, només superada per la vegueria de la Catalunya Central, amb un 88,29%. Per contra, Barcelona va ser on els vots a favor de la independència de Catalunya van ser menors (un 77,52%), si bé segueix sent una victòria aclaparadora. A nivell de Catlaunya, el sí-sí va representar el 80,76% dels vots (1,86 milions de paperetes) En aquest resultat és fa evident el pes de Barcelona ja que en cap de les altres vegueries el resultat percentual a favor de la independència va ser inferior al 81%.

L'opció del no directe va ser residual arreu de Catalunya: la vegueria on va tenir una major presència fou a Terres de l'Ebre amb un 1,28% dels vots que s'hi van registrar (837 votants). A tot Catalunya, les persones que van marcar el no a què el territori català esdevingui un estat van ser 22.466, cosa que representa el 0,97% del total dels vots.

Més representativa va ser l'opció del sí-no (és a dir, a favor que Catalunya esdevingui un estat, però que no sigui independent), que a nivell de Catalunya va aconseguir 232.182 vots, que representen el 10,07% del total. Barcelona va ser la demarcació que va liderar aquesta opció ja que el 12,5% dels votants s'hi van mostrar favorables. En segon lloc hi va quedar Tarragona (el 8% dels vots); mentre que a la vegueria de Girona el 5,20% dels votants van marcar les caselles de sí-no.

Pel que fa al sí-blanc (gent que es va posicionar a favor que Catalunya sigui un estat, però no es manifesten si ha de ser independent o seguir lligat a Espanya) també va ser a Barcelona on va tenir un major pes (el 5,26% dels vots emesos en aquesta vegueria), seguit de Tarragona (5,19%). A la vegueria de Girona hi va haver un 2,75% dels votants que es van manifestar en aquest sentit, i per sota només hi ha la Catalunya Central (2,64%). Globalment, el sí-blanc va comptar amb 104.772 vots, que van representar un 4,54% en el recompte català.

Finalment, el blanc fou l'opció menys escollida. De fet, en totes les vegueries va ser inferior el no i enlloc va arribar a l'1%, cosa que demostra que els participants en la consulta del 9-N tenen molt clar el seu posicionament sobre el que volen que sigui Catalunya. Així, en el conjunt del territori català, els vots en blanc van ser 12.986, cosa que representa el 0,56% de la participació.