Cinc individus van irrompre ahir dins l'Escola d'Hostaleria de Girona però van ser foragitats per l'acció contundent dels votants i voluntaris que van aconseguir retenir-ne un. Els fets van passar poc abans de dos quarts d'onze del matí quan cinc encaputxats van entrar al centre de votació al crit de "¡Viva España!" i van tirar a terra dues urnes i en van abonyegar una, van increpar voluntaris i votants i van trencar mobiliari del centre educatiu com copes i coberts.

Davant l'acció contundent dels votants i voluntaris, quatre dels atacants van fugir corrents pel pati interior de l'Escola d'Hostaleria i un altre el van fer sortir a fora per la porta principal a empentes i rodolons on el van reduir mentre esperaven l'arribada dels Mossos d'Esquadra que van ser ovacionats quan van arribar mentre s'increpava els agressors.

De resultes a l'atac les urnes es van tancar uns minuts fins que els voluntaris van acabar de netejar les destrosses i recol·locar l'urna abonyegada i les paperetes.

Abans de les dues els cinc agressors van ser identificats i detinguts acusats de delictes de lesions, danys i desordres públics però no d'incitació a l'odi. Després de declarar davant del jutge van ser deixats en llibertat amb càrrecs. Fonts policials van indicar que es tracta d'homes d'entre 21 i 35 anys. L'Ajuntament de Girona va anunciar que presentarà una denúncia contra ells.

L'organització juvenil Arran va relacionar un dels agressors amb una crema d'estelades i l'atac al casal independentista 4 rius que hi va haver el primer divendres de Fires.