El Govern no actuarà si la Generalitat no intervé en el 9-N però va comminar el president Artur Mas que compleixi la resolució del Tribunal Constitucional (TC), en una jornada en la qual es va registrar un degoteig de denúncies d'entitats i partits contra la consulta alternativa. En la vigília de la celebració de la cinquena reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que uneix les entitats proconsulta, Català va dir que el Govern no acudirà al TC de nou si la Generalitat no promou actuacions en el desenvolupament de la consulta alternativa. "Si el Govern de la Generalitat no promou actuacions en el desenvolupament d'una consulta no autoritzada, no sembla que calgui requerir davant el TC ni als jutges i tribunals per actuar, perquè no hi ha infracció de l'ordenament jurídic", va subratllar el ministre.

Davant la possibilitat que avui assumeixin la direcció del 9-N les entitats del Pacte, el coordinador general de CDC, Josep Rull, va subratllar que és el Govern qui "tira endavant" aquest procés i que "qui posa les urnes el 9-N és un president -el de la Generalitat- que es diu Artur Mas", sense perjudici que li donin suport les organitzacions civils. Per la seva banda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va assegurar que els Mossos d'Esquadra havien de complir la legalitat i que, "en el cas extrem" que hi hagués una ordre de jutges o fiscals per retirar les urnes que s'instal·lin el 9-N, l'atendran "com no pot ser d'una altra manera".

Els Mossos d'Esquadra estaran en màxima alerta diumenge i desplegaran per tot Catalunya un total de 6.992 agents, en un dispositiu que estarà dirigit al Centre de Coordinació pel conseller d'Interior i la cúpula de la policia catalana. Convençut que Mas complirà amb la legalitat, el portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, va exigir al president català que "doni la cara", "rectifiqui" el seu rumb i acati la suspensió del 9-N per part del TC, per a així evitar "accidents inútils". Per la seva banda, en el Tribunal Suprem, UPyD va amplicar per segona vegada la seva querella contra el president de la Generalitat per incloure nous fets en les seves acusacions, vinculats a la preparació de la consulta alternativa, que la Generalitat defineix com a "procés participatiu", i va ampliar la seva querella a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i als quatre membres de la Mesa de la cambra dels partits sobiranistes.

Més querelles

El sindicat Manos Limpias també va ampliar per sisena vegada la seva querella contra el president de la Generalitat, ara per "insubordinació" al TC, també per mantenir els preparatius per al nou model de consulta sobiranista a Catalunya el 9-N. Per la seva banda, Societat Civil Catalana (SCC) va denunciar davant la Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya l'ús "il·legítim" de les dades personals dels catalans per al 9-N, cosa que segons l'opinió d'aquesta plataforma antisobiranista podria ser constitutiu d'un delicte de revelació de secrets. En el seu escrit de denúncia davant la Fiscalia, Societat Civil Catalana constata que la Generalitat està enviant als domicilis dels catalans "propaganda" personalitzada, amb noms i cognoms, en la qual anima a la participació per pronunciar-se "sobre el futur polític del nostre país".