La polèmica que envolta Correos i uns fullets informatius del 9-N realitzats per la secció local d'ERC de Castell Platja d'Aro i S'Agaró, juntament amb la de CiU i l'ANC local, s'ha convertit en un gran trencaclosques en el qual cap peça acaba d'encaixar bé. Mentre aquest col·lectiu polític i social denunciava ahir que Correos havia "censurat" per motius "ideològics" el bustiatge a tot el municipi de 1.300 fullets en els quals s'informava de l'habilitació d'un autobús gratuït que durant tot el 9 de novembre, desplaçarà als ciutadans a l'IES Ridaura -lloc on s'efectuaran les votacions-, Correos ho negava tot.

Tot va començar divendres passat quan la portaveu d'ERC a la localitat, Estel Rodríguez, va acudir a l'oficina de correus local per encarregar el bustiatge dels fullets i efectuar el pagament. Allà, segons afirma Rodríguez, no els van posar cap impediment i els van assegurar que en dos o tres dies estarien repartits per totes les bústies del poble. La sorpresa va arribar ahir, quan, a través de la cartera local, es van assabentar que Correos no compliria l'encàrrec. Els motius? Desconeguts. "A nosaltres, Correos no ens ha donat cap resposta tot i haver demanat els motius pels quals han incomplert aquest contracte que ja estava pagat " explicava la portaveu d'ERC.

Correos però, sí que va respondre a Diari de Girona, a qui va assegurar que no "es neguen" a distribuir aquest producte perquè políticament són "imparcials", però que per poder fer-ho primer han de realitzar una consulta interna que pot durar entre 7 i 10 dies. "Si es tracta de propaganda política, l'admissió o no de la seva distribució s'ha de sotmetre a consulta i en el cas de Platja d'Aro això no es va fer" explicava un portaveu de l'empresa, que va afegir que, a causa de totes aquestes gestions prèvies que s'han de fer, aquest producte "se sol encarregar un mes o 15 dies abans, perquè no és prioritari". El cas però, es que ningú de l'oficina de Platja d'Aro va aplicar aquest procediment i desconeixien ahir els motius pels quals s'havia aturat la distribució.

De moment, ERC i CiU emprendran accions legals perquè consideren que hi ha hagut un incompliment contractual i que s'ha produït una vulneració flagrant del dret a la llibertat d'expressió per motius ideològics.