El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha negat que s'estigui desobeint el TC perquè "en la llibertat d'expressió mai no pot haver cap mena de transgressió". En roda de premsa després de la suspensió de l'alt tribunal del procés participatiu del 9-N, Rull ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat als voluntaris, assegurant que el Govern "s'està ajustant a dret". "Estem fent les coses ben fetes, que ningú no tingui por. Allò que estem fent ho estem fent ben fet, d'acord amb la legalitat, d'acord amb un principi de legitimitat democràtica", ha assegurat. També ha subratllat que tot i que els voluntaris siguin els responsables operatius, el Govern és qui lidera el procés.

Al marge de criticar la decisió del TC d'admetre a tràmit el recurs del govern espanyol actuant com a "corretja de transmissió" de l'executiu central, Rull ha volgut comparèixer juntament amb la portaveu del partit, Mercè Conesa, per donar un missatge de tranquil·litat als voluntaris, especialment als que són funcionaris.

Els ha recordat que no participen en qualitat de funcionaris, però sobretot ha defensat que des del Govern "no s'està transgredint res i les coses s'estan ben fetes, ajustant-se a dret". "En la llibertat d'expressió mai no pot haver cap mena de transgressió, exercir això no pot ser perseguible de cap de les maneres, que ningú no tingui por", ha demanat Rull, que ha afegit que "en un país normal d'Europa ningú no ha de tenir por d'expressar la seva llibertat d'expressió".

Des de CDC, ha dit, no es té "consciència d'estar fer cap acte de desobediència o d'insubmissió, sinó de normalitat democràtica". El coordinador general dels convergents ha remarcat que no se senten "interpel·lats" per la providència del TC, perquè el que s'ha recorregut per part del govern espanyol pretén "atacar un procés que no existeix". "No desacatem absolutament res", ha dit un cop més. Malgrat tot, ha conclòs Rull, el 9-N "no canvia res i tot va endavant".

També ha volgut remarcar que tot i que els voluntaris són els "responsables operatius", el lideratge del procés el té el Govern. "No es que estiguin aïllats, sinó que formaran part d'un esquema que al darrere té la Generalitat. S'exposen a responsabilitats? No, perquè l'exercici de la llibertat d'expressió no pot ser objecte de cap mena de persecució i de sanció", ha reiterat.