El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, va assegurar ahir que ja està tot preparat per realitzar la consulta del proper diumenge. El dirigent va apuntar que el referèndum s'ha convertit en la "consulta del poble" perquè són els voluntaris qui sustenten gran part de l'operatiu. En aquest sentit, no va dubtar en assenyalar que el 9-N servirà per demostrar que Catalunya és un "poble amb dignitat", que creu en la democràcia i que és "amo del seu futur". "No estem disposats que algú altre decideixi en lloc nostre", va afirmar. D'altra banda, Rull espera que, tot i els entrebancs jurídics, el govern espanyol no posi "impediments materials" per fer la votació.

Rull va dir això des de Puigcerdà, on va participar en un acte de la campanya del "Sí-Sí". Des d'allà, va assegurar que el Govern ja ho té tot a punt per realitzar la consulta: "Els voluntaris ja ho tenen tot a punt, la gent ja té les paperetes a casa seva", va explicar.

Per la seva banda, el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, va assenyalar ahir que "la gran victòria" del 9-N serà que votin les persones "del sí-sí, del sí-no i del no-no". "Jo vull que voti Alícia Sánchez-Camacho i Albert Rivera. Volem que voti tothom. També ho estem fent per a ells", va exclamar. El candidat a l'alcaldia de Barcelona va fer una crida a la mobilització durant aquesta setmana fins al 9-N per parlar amb la gent que "té dubtes". "Els hem de dir la veritat: no podem prometre el paradís terrenal, però sí que podem prometre que pitjor que ara és impossible", va dir.

El jutge de l'Audiència Provincial Santiago Vidal va considerar ahir a través de l'espai L'Entrevista del Diumenge del canal 3/24 que el Tribunal Constitucional hauria de rebutjar el recurs a tràmit del govern espanyol referent al nou 9-N. En aquest sentit, Vidal va afirmar que el tribunal hauria d'indicar a l'Executiu de Rajoy que "s'ha equivocat". "Com es pot impugnar una cosa davant el tribunal que el que fa és anular, validar o suspendre normes jurídiques, a una convocatòria verbal que no té cap llei ni cap decret darrere?", es va preguntar.