El precandidat a la primera secretaria del PSC, Miquel Iceta, va anunciar a través del seu compte de Twitter que ja disposa dels avals suficients per optar a la primera secretaria del PSC. "Moltes gràcies a tothom!", va agraïr Iceta a través de les xarxes socials. De fet, avui s'acaba el termini perquè els precandidats presentin els avals que han recollit en els últims dies. Els membres de la mesa del Consell Nacional del PSC, en la seva condició d'autoritat electoral, i de la Comissió Gestora del partit, rebran avui els avals per a la seva validació.

El primer secretari del PSC a Figueres, Pere Casellas, va assegurar que no aconseguirà els avals necessaris per optar a liderar el partit, mentre que el primer secretari del PSC de Palafolls , Josep Rueda, manté encara esperances, a falta d'un dia per al tancament del termini.

Després que el diputat Miquel Iceta hagi explicat aquesta tarda que ja disposa dels 2.072 avals -un 10% de la militància- requerits perquè la seva candidatura sigui proclamada avui, Casellas va avançar que no aconseguirà arribar a aquesta xifra mínima d'avals, de la qual ha quedat molt lluny amb poc més de dos centenars de suports.

"No ho hem aconseguit", va reconèixer Casellas, portaveu del PSC a l'ajuntament de Figueres. "trucaré a Iceta i li diré que no arribaré a la xifra, però que estaré a disposició del primer secretari que surti escollit".

Però atès que "tanta gent ha donat suport" a la seva candidatura, s'ha mostrat convençut de crear un 'think tank' que "aportarà idees i opinions relacionades amb augmentar la democràcia directa en el partit, evitar pactes amb la dreta i la defensa d'una consulta legal i acordada".

Davant la possibilitat que Iceta acabi sent l'únic candidat, Casellas ha considerat que caldria continuar amb el procediment i sotmetre aquesta candidatura a votació de la militància el 13 de juliol, coincidint amb l'elecció també del secretari general del PSOE: "Hem de complir amb el compromís anunciat", va dir.

De la seva banda, Josep Rueda, regidor a Palafolls, va manifestar que manté la voluntat de presentar-se i que seguirà treballant fins a l'últim moment per recollir els avals mínims. "Fins avui a les 19:00 hores hi ha temps. Hem realitzat molta campanya per internet, les xarxes socials i pels municipis. Crec que tinc suficient suport municipal", va assenyalar. Tot i ser conscient de la dificultat per aconseguir tots els avals, ha afirmat que creu que la seva candidatura és "necessària".