L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) donarà suport a qualsevol proposta del Parlament de Catalunya en cas que no s'acabi fent la consulta prevista per al 9 de novembre, sempre que sigui pacífica i democràtica. Ho va dir la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, a les Borges Blanques, on ahir un miler de persones van assajar la V de l'Onze de setembre. Forcadell està segura que l'Estat espanyol, possiblement a través de la corona, oferirà una tercera via. De moment l'ANC es fixa, però, treballar per la consulta i incentivar la campanya del doble Sí que arribarà al seu punt àlgid amb la Diada de l'Onze de Setembre.

L'acte d'ahir a les Borges Blanques va ser el segon preludi de la concentració que l'ANC organitzarà l'11 de setembre a Barcelona. Després de l'assaig de la setmana passada a les Terres de l'Ebre i d'aquest que es va fer a les Garrigues, l'organització està convençuda que serà un èxit. Segons Forcadell, l'Onze de Setembre "marcarà el punt àlgid de la campanya cap al SíSí". La presidenta de l'ANC està convençuda que "guanyarà la independència, perquè és el que vol la majoria de la societat com a única solució viable als problemes de Catalunya". L'ANC, va dir, treballa "per la consulta, però sobretot per la independència".

El coordinador territorial de l'ANC a Garrigues i Garrigues històriques, Josep Maria Nogué, va celebrar l'alta participació dels garriguencs a la V de les Borges Blanques. Segons va explicar, "era un repte a nivell comarcal, encara que a les Garrigues hi ha una majoria social favorable a la consulta i l'any passat, en proporció, va ser una de les comarques que va mobilitzar més gent a la Via Catalana". L'acte va rebre persones de tots els pobles de la comarca i del Segrià.

Prèviament a la concentració en forma de V que es va fer al costat del Parc del Terrall, els alcaldes de la zona es van reunir amb el vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència , Josep M. Roigé, amb l'objectiu d'estipular el paper dels Ajuntaments durant els propers mesos, després que aquest dissabte l'AMI assumís el seu compromís per donar suport a la societat civil i convocar plens extraordinaris l'endemà que el president Artur Mas convoqui oficialment la consulta sobre la independència de Catalunya.