El director de recursos humans de l'Agència Tibutària (AEAT), Manuel José Rufas, ha adreçat una carta a l'Agència Tributària Catalana (ATC) per advertir-li que no facilitarà que els actuals treballadors estatals que aspiren a formar part del nou cos de la Generalitat s'hi puguin incorporar al·legant necessitats de personal. Fonts de l'Agència Tributària van admetre ahir l'enviament d'aquesta carta i que no signaran una comissió de serveis als seus treballadors que siguin seleccionats a formar part de l'ATC. Per tant, si tot i així segueixen endavant no tenen garantida la plaça si en un futur volen tornar. Segons sostenen les mateixes fonts, "ningú" s'arriscarà a perdre el seu lloc de treball.

La Generalitat va convocar fa setmanes, 24 places per dotar-la de l'equip humà necessitarà per a la recaptació dels tributs propis i cedits, i per dissenyar els processos per desenvolupar la futura agència. Es tracta de 15 gestors, 2 subinspectors i set experts en diferents procediments tributaris i en àmbits com la gestió, la recaptació i la inspecció dels tributs. El concurs està obert a funcionaris de la Generalitat i d'altres administracions públiques amb experiència en matèria tributària. Segons van avançar diversos mitjans, l'Agència Tributària ha adreçat una carta a l'ATC anunciant que no es concediria una autorització perquè membres del cos administratiu espanyol que s'han mostrat interessats en ocupar algunes d'aquestes places passin a formar part de l'agència tributària catalana, amb l'argument que l'agència espanyola no hi ha prou personal.

Els aspirants a ocupar aquestes places que superin totes les proves, doncs, no podran demanar sortir de l'AEAT en comissió de serveis i, en tot cas, haurien de demanar una excedència i fins i tot haver de renunciar a la plaça estatal, segons van alertar des de l'Agència Tributària.