Suport d'ERC i d'ICV a l'assemblea d'Avancem. El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, i el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, han tancat l'acte del moviment crític que lidera el diputat díscol Joan Ignasi Elena, i que ha aprovat constituir-se en "subjecte polític". Sense renunciar a sigles, Salvadó ha assegurat que els republicans són conscients que cal "construir alternativa de govern, afrontem el repte amb ambició per permetre fer un camí conjunt", ha dit just abans que Herrera constatés que hi ha "millors valors del socialisme a fora que a dins" del PSC. Com a convidats han intervingut Jordi Miralles, de Sumant.cat, i Pere Almeda de NECat, i s'hi ha vist de públic Toni Comín.

Salvadó ha assegurat que ERC és "plenament conscient" que s'ha de construir una alternativa de govern "més cooperativa" i en aquest sentit ha assegurat que entomen el "repte amb ambició, però també amb modèstia i prudència". Ha explicat que després dels resultats electorals de les europees "per fer això ERC és important però hm de ser molts més". Tants com qui comparteixi "valors, filosofies, vocació de ser força de govern, alternativa i coses que han de permetre que fem un camí conjunt perquè si no ho fem no ho farà ningú". Sobretot, ha dit, en un moment de "responsabilitat política".

Al seu torn, Joan Herrera, ha defensat la creació d'un pol d'esquerres, de "transformació" que aspiri a "canviar les coses" i que, ha dit, s'ha d'entendre amb ERC "per descomptat", per canviar les polítiques del país. "Sóc dels que penso que els millors valors del socialisme han deixat de ser al PSC [...], n'hi ha més a fora que a dins", ha lamentat a falta d'interlocutor clar.

També han intervingut representants veïnals, d'Òmnium Cultural, Jordi Miralles de Sumant.cat, i Pere Almeda, que ha arribat tard a Sant Feliu perquè ha assistit a l'assemblea del seu partit, NECat, a Cabrils. Almeda ha parlat de "moment extraordinari constituent" per ajudar la ciutadania que vol votar. Treballaran, ha dit, des del socialisme catalanista i aplicant "lucidesa i intel·ligència política" i per tant caldrà "posar-se d'acord amb el diagnòstic". També s'ha vist entre el públic l'exdiputat socialista, Toni Comín.