Un fragment de la 'Història de Espanya' de Manuel Tuñón de Lara sobre la dictadura de Primo de Rivera ha obert l'opció 'A' de l'examen d'Història de la selectivitat. En l'opció 'B', els estudiants s'han enfrontat a una imatge sobre els fets d'octubre del 1934 en què apareix l'expresident de la Generalitat, Lluís Companys, empresonat. Pel que fa la prova d'Història de la Filosofia, els alumnes han hagut d'escollir entre 'l'Assaig sobre l'enteniment humà' de John Locke, i 'Meditacions metafísiques' de René Descartes. Història i Història de la Filosofia han estat les primeres proves que han realitzat els alumnes el segon dia de les PAU. Al final del matí també han superat la prova de Llengua Estrangera.

Aquest dijous ha començat la segona jornada de les Proves d'Accés a la Universitat per als més de 31.000 estudiants que s'hi han presentat. A primera hora, ha estat el torn d'Història i Història de la Filosofia. Posteriorment, els alumes han realitzat la prova de Llengua Estrangera i al llarg del dia passaran per Dibuix artístic, Llatí, Matemàtiques, Literatura Castellana i Tecnologia Industrial.

En la primera prova, un total de 15.053 estudiants (57,4%) han triat Història de la filosofia, mentre que 11.170 (42,6%) han optat per Història.

En el cas de l'examen d'Història, l'opció 'A' ha girat entorn la dictadura de Primo de Rivera i sobre els fets i els personatges més característics d'aquella època. També ha sortit alguna pregunta sobre les conseqüències de la Primera Guerra Mundial a Espanya i la situació de Catalunya durant la Guerra Civil.

Pel que fa l'opció 'B', els alumnes han contestat preguntes basades en una imatge que retratava els fets d'octubre del 1934. Es tracta d'una fotografia on hi apareix el expresident de la Generalitat, Lluís Companys, empresonat junt amb altres personalitats. En aquesta opció també han sortit preguntes sobre la Segona República i sobre la 'Ley de sucesión en la Jefatura del Estado' de 1947.

El filòsof John Locke ha protagonitzat l'opció 'A' de l'examen d'Història de la Filosofia, amb un fragment del seu 'Assaig sobre l'enteniment humà'. L'opció 'B' ha donat pas a René Descartes també amb un fragment del seu text 'Meditacions metafísiques'.

Pel que fa els exàmens de Llengua Estrangera els alumnes s'han examinat d'anglès, francès, alemany o italià. Aquesta ha estat l'última de les proves de la fase general i, per tant, obligatòria per a tots els alumnes.

En el cas de la prova d'anglès, tots els seus apartats han girat entorn el dret a vot de la dona. L'examen de francès ha tractat sobre les noves generacions connectades a les xarxes socials i el seu ego. El control d'alemany ha parlat sobre els hàbits de descans dels alemanys com ara veure la televisió i, finalment, com escriure un assaig ha estat el tema central de la prova d'italià.

L'opció majoritària de llengua estrangera ha estat l'anglès amb 25.612 estudiants, molt per davant del francès (501), l'alemany (66) i l'italià (43).