El Departament d'Ensenyament obrirà dilluns vinent la convocatòria de concurs públic per formar part de la borsa de mestres i professors interins. L'última vegada que la va obrir va ser el juny del 2011. Les sol·licituds es podran presentar del 10 de febrer al 3 de març per a 94 especialitats docents. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat a TV3 que es tracta "d'una bona notícia per als titulats que volien entrar a la borsa per fer substitucions i interinatges i no podien accedir perquè hi havia recursos humans suficients en el sistema per cobrir vacants". És la primera convocatòria en què es podrà accedir amb titulacions de grau.

També destaca el canvi en els requisits que es demanen per impartir una llengua estrangera. En el cas de l'ensenyament secundari s'haurà d'acreditar el nivell C1 o superior del Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües (MECR) en lloc del nivell B2 que es demanava fins ara. En el cas del cos de mestres s'haurà de presentar el B2 i la menció de llengua estrangera que ja s'exigia.

Concretament es convoquen un total de 94 especialitats en els següents cossos docents: 8 especialitats en el cos de mestres, 32 en el cos de professors d'ensenyaments secundaris, 23 en el de professors tècnics de formació professional, 13 en el de professors d'escoles oficials d'idiomes, 9 en el de professors d'arts plàstiques i disseny, i 9 en el de mestres de taller d'arts plàstiques i disseny.