El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dijous des dels passadissos del Congrés dels Diputats que no té cap intenció de "polemitzar públicament" amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha rebutjat des del Parlament la 'tercera via' que s'atribueix al líder d'Unió. Duran ha afirmat que "entén" què significa "aquesta desqualificació pública" però ha assegurat que no se sent "al·ludit". "Em reitero en el contingut de l'article", ha dit, per afegir que "no està titulat com a tercera via" i que cal "llegir-lo a fons". En aquest sentit, ha recordat que la "base" del seu article és la necessitat de "continuar dialogant" malgrat la situació política.

Duran i Lleida ha fet aquestes manifestacions després que Artur Mas hagi replicat tant el PSC com al líder d'Unió durant el Debat de Política General. Mas ha assegurat que les propostes de terceres vies "no han funcionat" i ha recordat que Catalunya ha acumulat "100 anys de decepcions sobre les terceres vies".

Duran: "No tinc cent anys"

Des dels passadissos del Congrés, Duran ha afirmat que "no polemitzarà" amb el president Mas, "que és el meu president, el president del meu país", però ha destacat que "no té cent anys", i per tant "no és capaç de saber històricament que són fins i tot més de cent".

En tot cas s'ha "reafirmat" en el contingut del seu article. "Crec sincerament que quan ahir Mas deia que no es faria res sense diàleg amb el govern central de cara a una consulta està dient el que jo deia", ha sentenciat.

En aquest marc, ha afirmat que "sincerament entén què significa aquesta desqualificació pública", però ha reiterat que "no se sent al·ludit". "Em reitero en el contingut de l'article" que "no està titulat com a tercera via". "L'article és "Ara consulta... i després? i cal llegir-lo a fons i és llarg i no es pot quedar un amb el titular", ha afirmat.

Cal "continuar dialogant"

Duran ha recordat que Catalunya "no acaba de trobar des de fa molts anys l'encaix ideal" i ha afegit que "ningú pot oblidar que durant 23 anys de govern Pujol a Catalunya es va viure des de la perspectiva d'autogovern, econòmica i social, com mai a la seva història, i això ho va espatllar la majoria absoluta d'Aznar i el tripartit".

Per això ha destacat que malgrat que "avui evidentment la desafecció i sentir-se separat d'Espanya és creixent a Catalunya" cal "continuar dialogant". "Aquest continuar dialogant que és la base de la meva tesi també està al contingut de l'article al que jo em remeto per a la seva lectura completa, i no només parcial", ha sentenciat.

Per últim, i preguntat per si li ha agradat el discurs d'Artur Mas durant el Debat de Política General, Duran ha afirmat que "sempre li agraden els discursos del senyor Mas quan abans els coneixem".