L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) investiga una denúncia del sindicat CNT per presumptes adjudicacions irregulars per part de la Generalitat a una consultora de serveis informàtics en la que treballa com cap de projectes Joan Antoni Rakosnik, cunyat d'Artur Mas. Un portaveu d'Antifrau va confirmar aquesta investigació, iniciada arran d'una denúncia presentada el 2011 per la secció sindical de la CNT del Departament de Territori i Sostenibilitat per un possible tràfic d'influències en l'adjudicació de contractes al grup Seidor per part del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat. El diari ABC va publicar dimarts que el grup Seidor ha vist com la seva facturació a la Generalitat ha crescut més d'un 6.000 per cent des que va fitxar a l'octubre de 2009 -amb el govern tripartit en la Generalitat- com a responsable de qualitat i cap de projectes Rakosnik, i que va seguir augmentant-la quan CiU va arribar al poder a Catalunya. El citat portaveu va explicar que la investigació sobre aquesta denúncia es dividia en tres línies, dues de les quals versen sobre presumptes adjudicacions irregulars a grups empresarials relacionats amb persones amb vincles familiars amb alts càrrecs de la Generalitat.

La tercera de les línies d'investigació està centrada en l'anàlisi de contractes adjudicats per l'administració catalana de forma irregular o no acord a la legislació. Antifrau va insistir a desvincular la investigació sobre l'empresa Seidor de les relacions personals dels seus directius i treballadors.

D'altra banda, el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), el magistrat Daniel de Alfonso, va anunciar ahir una investigació a totes les fundacions i associacions vinculades als partits polítics catalans, en una iniciativa inèdita a causa de que és d'ofici i no a partir d'una denúncia concreta. De Alfonso va fer aquestes declaracions en una entrevista a La sexta, on va revelar que "fa quatre dies" va donar ordres al seu equip d'Investigació i Anàlisis per investigar les donacions realitzades en els últims deu anys a totes les fundacions i associacions sense ànim de lucre relacionades a partits "amb seu" a Catalunya.

Per a això i en primera instància, segons el director de l'OAC, aquest organisme elaborarà un "llistat de totes les associacions i fundacions sense ànim de lucre" per poder investigar les esmentades donacions, una tasca que va qualificar "de xinesos" pel volum de la informació i els recursos humans "escassos" de l'Oficina Antifrau de Catalunya, organisme adscrit al parlament català. El Govern ja ha avançat que donarà totes les facilitats perquè l'OAC investigui les fundacions i associacions vinculades als partits polítics catalans.