Els més previsors a l'hora de temptar la sort ja poden comprar els seus números de la Grossa de Cap d'Any en els establiments autoritzats per Jocs i Apostes de la Generalitat. Catalunya es converteix així en la primera comunitat autònoma a tenir la seva pròpia Grossa de Nadal, que se sortejarà per primera vegada el pròxim dia 31 de desembre, amb dècims que surten a la venda a un preu de cinc euros, reportant el primer premi 100.000 euros. Els números van entre el zero (00000) i el noranta-nou mil nou-cents noranta-nou (99.999) els dos inclosos, i s'emeten trenta sèries de cada número.

Els bitllets d'aquesta Grossa es poden adquirir en comerços catalans i en els punts de venda habituals de les loteries de la Generalitat, encara que no en les administracions de Loteries de l'Estat.

En alguns establiments de la província de Girona ja es començaven a vendre ahir els primers números de la Grossa de Cap d'Any. És el cas de l'estanc del carrer Ciutadans de Girona on molts clients es van acostar per comprar el seu número. "Fa dies que la gent em demanava quan començaríem a vendre'n, i tinc fins i tot números reservats", va explicar Àngel Almazán, propietari de l'estanc. "Amb aquesta rauxa que els catalans portem a dins, tenim ganes que la Grossa de Cap d'Any funcioni per anar desbancant l'estatal", va dir l'estanquer. Aquest estanc de Girona forma part dels més de 2.000 establiments comercials que ja han estat autoritzats per Jocs i Apostes de la Generalitat per vendre aquestes butlletes. Es tracta sobretot de quioscos, estancs i bars però en els propers dies se n'hi afegiran uns 25.000 més, que rebran també els números de la Grossa.

És el cas de molts establiments comercials. L'Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial va confirmar ahir a Diari de Girona que ja han rebut les butlletes i que en els propers dies es començaran a distribuir entre els comerços que s'interessin per aquesta iniciativa.

Segons publicava el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), cada butlleta costa 5 euros i hi haurà tres grans premis. Amb el primer premi s'obtindran 20.000 euros per cada euro jugat, el segon, 6.500 euros per euro jugat, i el tercer, 3.000 euros per cada euro.

A l'hora de demanar números, el 1714 (la Guerra de Successió) i el 2014 (data fixada per a la consulta) estan sent els més sol·licitats. No obstant això, els establiments que venen la Grossa no han pogut reservar números concrets. "Els qui gestionen la nova loteria ja ens van dir que no ens engresquéssim a demanar-los, però aquests també són els que la gent vol", va dir Almazán.