La policia nacional espanyola conclou en un informe que el PSC va pagar 1.750 euros per la gravació de la conversa al restaurant La Camarga de Barcelona entre la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez, el juliol del 2010. Segons l'informe policial al qual ha tingut accés la Cadena Ser, correus electrònics entre l'agència i membres del partit indicarien que els socialistes van pagar per tenir la gravació, però no veu acreditat si la van encarregar o la van pagar 'a posteriori' quan els hi van oferir detectius de Método 3.

L'informe policial, de 45 pàgines, apunta també que la número 2 de Método 3, Elisenda Villena, s'hauria reunit amb José Zaragoza, exsecretari d'Organització del PSC, i Lluïsa Bruguer, gerent del partit i imputada recentment en el cas.

Segons els investigadors, el PSC potser no va encarregar l'espionatge, però sabia que Método 3 posaria una gravadora durant l'àpat de les dues dones. També es deixa la porta oberta que la gravació fos iniciativa de la mateixa agència de detectius o d'una tercera persona.

En l'informe s'esmenta l'expedient 20.718, que inicialment era un encàrrec de Zaragoza a Método 3 perquè fes un informe sobre l'empresa GPO Ingenieria, implicada en el cas Palau. Però l'expedient, amb el mateix número i anomenat '20718 PSC-Camacho', es va vincular més tard a la gravació de la conversa a La Camarga.

Un document del 9 de juliol del 2010, dos dies després del famós dinar, estableix diversos conceptes pels quals el PSC hauria pagat: "preparació dispositiu i col·locació al lloc de la trobada", "gravació i retirada del dispositiu", "identificació posterior de la dona", "escolta i resum d'allò parlat al dinar (4 hores de gravació)". També s'inclou la identificació de la matrícula de la moto de Victòria Álvarez un dia després i el resum de la conversa, que es va passar a un CD el mateix dia 7 a les 8 del vespre.