La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va demanar ahir al Govern d'Artur Mas que no utilitzi els actes institucionals de la Diada per "impulsar l'estelada per la porta de darrere" i va criticar que el president català defensi la Via Catalana amb la recepció dels seus organitzadors. En declaracions a Catalunya Ràdio, Sánchez-Camacho es va referir així a la decisió del president de la Generalitat, Artur Mas, de no participar en la Via Catalana encara que sí que rebrà una delegació dels seus organitzadors per donar suport a aquesta iniciativa, així com els actes institucionals de la Diada.

"Aquesta iniciativa -la cadena humana- no és només de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), perquè el Govern l'està ajudant", va dir la presidenta del PPC i, en aquest sentit, va afegir que l'Executiu català està "massa encadenat a ERC i a la radicalitat".

Sánchez-Camacho, a més, va insistir que el seu partit no assistirà als actes institucionals de la Diada si aquests tenen un to independentista: "El PPC vol una Diada de tots, de convivència i no de l'estelada i demano al Govern que no utilitzi l'11 de setembre per impulsar per la porta del darrere l'estelada, perquè llavors el PPC no podrà assistir-hi", va argumentar Sánchez-Camacho, que va avançar que la setmana que ve el seu partit decidirà la seva assistència als actes institucionals.

D'altra banda, la líder del Partit Popular a Catalunya va reiterar que el president del Govern, Mariano Rajoy, respondrà a la carta de Mas basant-se en la "legalitat" i en el "diàleg", i va insistir que la solució passa per un nou model de finançament.