Un home de 35 anys va morir ahir en una platja de l'Estany-Mas Mèl de Calafell, al Baix Penedès, en patir en el mar un atac epilèptic que va provocar que empassés aigua i entrés en parada cardiorespiratòria, segons va informar Protecció Civil de la Generalitat que va rebre l'anunci de la mort a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (Cescat), després que diversos testimonis alertessin el 112 que hi havia un home inconscient a l'aigua.

L'home va ser tret de l'aigua i se li van realitzar les primeres maniobres de reanimació fins que van arribar al lloc els professionals sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que van seguir amb les tasques de reanimació encara que sense èxit.

A més dels efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que van acudir al lloc amb dues unitats i un helicòpter medicalitzat, es van desplaçar una patrulla dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local de Calafell. A la platja on es va registrar l'incident hi havia bandera verda i servei de vigilància. Amb aquesta són ja 19 les persones que han perdut la vida aquest estiu a les platges de Catalunya.