27 de agost de 2013
27.08.2013

Nadal no creu que sobri al partit

El primer secretari del PSC a Girona no es dóna per al·ludit per l'article del Balmón ni accepta les crítiques al tripartit

27.08.2013 | 06:30

El primer secretari del PSC de Girona, Joaquim Nadal, ha assegurat que no s'ha donat per al·ludit per l'article d'Antoni Balmón on assegura que hi ha gent que sobra al partit. En tot cas, ha dit que no creu que ell sobri al PSC. "Si algú ho pensa que ho digui, però amb aquestes paraules", ha reptat en declaracions a Ràdio Girona-Cadena Ser. Pel que fa a les crítiques de Balmón al tripartit, Nadal sí que li ha volgut replicar que "no es poden anar a buscar responsabilitats dels fracassos en un o altre sector, sinó que això és una història d'èxits i de fracassos compartits". Pel que fa a la seva continuïtat a la presidència del PSC de Girona, ha dit que no s'ha plantejat en cap moment deixar el càrrec.

Nadal s'ha mostrat "convençudíssim" que Balmón no estava parlant d'ell quan deia que sobrava gent en el partit, i ha assegurat que ell no s'ha plantejat mai deixar la seva militància, ni tampoc abandonar el càrrec de president de la federació de Girona. Ara bé, sí que ha criticat que Balmón hagi acusat un sol col·lectiu de deixar un "forat immens". Segons Nadal, els fracassos i els èxits del PSC són "compartits" i no d'un sol sector.

"Jo considero que la unitat es forja valorant el passat, assumint l'herència i comprometent-se amb el futur, i crec que en el PSC hi ha un patrimoni col·lectiu que potser no està prou ben aprofitat", ha considerat.

Sobre la seva pertinença a la Taula pel Dret a Decidir de Girona i les crítiques que ha suscitat dins del PSC, ha negat que hagi deixat els seus companys gironins "destrossats", com va apuntar Navarro, i ha demanat donar el tema per tancat.

Nadal no s'ha volgut posar en la feina de Navarro com a primer secretari, però sí que ha opinat que el PSC hauria de mostrar-se "plenament partidari del dret a decidir i ser conseqüent". Si ho fes, ha considerat que la societat deixaria de demanar-li comptes sobre el seu capteniment identitari, com passa amb ICV, a qui "se li dóna per descomptat la seva plena adhesió al dret a decidir"

L'exconseller ha negat que ell hagi fet cap viratge independentista, i ha recordat que ell sempre ha estat catalanista. En tot cas, ha admès que les actituds de les elits polítiques espanyoles de dretes i en part d'esquerres "conviden cada cop més a no trobar cap altra sortida".

No participarà en la Via Catalana

Sobre la seva participació en la Via Catalana, ha reiterat que no hi anirà en respecte al seu paper dins de la Taula pel Dret a Decidir de Girona, però ha desitjat que sigui un èxit.

Pel que fa a les relacions entre el PSC i el PSOE, ha demanat que sigui un acord "autènticament federal", que hi hagi reciprocitat, diàleg i posicionament compartits després d'un debat obert.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema