El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, va assegurar ahir que "no hi ha cap desnutrició a Catalunya ocasionada perquè hi hagi nens que no mengen adequadament o passin gana", i va remarcar que "els nens a Catalunya no passen gana amb conseqüència de desnutrició".

Ruiz va contestar així a les reaccions que ha provocat l'informe sobre la Malnutrició Infantil a Catalunya que fa unes quantes setmanes va presentar el Síndic de Greuges, segons el qual 50.000 nens tenen privacions alimentàries. Ruiz va dir que a l'informe s'ha parlat de coses amb poc rigor i que entén que els pediatres hagin posat el crit al cel.

Des d'ICV-EUiA, la diputada Laura Massana va acusar el conseller de Salut de "no trepitjar el carrer" i de continuar "amagant el cap sota l'ala" enlloc de buscar solucions a la malnutrició infantil.

El secretari d'Organització de C's, José Manuel Villegas, va demanar al conseller de Salut que "no tregui importància" a l'informe del Síndic de Greuges, i el va instar a coordinar-se amb altres conselleries per acabar de manera immediata amb aquest problema.