L'hospital Vall d'Hebron de Barcelona va qualificar ahir de "molt greu" l'estat dels dos treballadors que dimecres van quedar ferits en una explosió en una empresa de pirotècnia de Vila-rodona (Alt Camp). En l'últim informe mèdic que va fer públic l'hospital, on dimecres van ser traslladats tots dos, el pronòstic dels dos homes va passar de "greu" a "molt greu", i s'assenyalava que un d'ells, de 45 anys, té cremades de segon i tercer grau en el 90% de la superfície corporal. L'altre afectat, de 43 anys, també té cremades de segon i tercer grau, però en el 85% del cos.

Els dos ferits estan hospitalitzats en la unitat de cremats del centre, a on van ser portats en helicòpter des del Pius Hospital de Valls (Alt Camp), on inicialment van ser atesos.

L'explosió es va produir dimecres poc abans de les vuit del matí en el magatzem de primeres matèries de l'empresa Pirogestión, situada prop de Vila-rodona. No es descarta que l'origen de la deflagració, que va originar un incendi ràpidament controlat pels bombers, estigués en algun producte defectuós, magnesi en pols o alumini, que es guardava en bidons al recinte afectat.