Una vuitantena de persones han participat aquest dissabte en la cadena humana submarina que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques (SPAS) de Mataró han organitzat a la platja. Més d'una vintena de submarinistes s'han capbussat al mar per formar una rotllana en la que s'hi han intercalat persones i estelades. A la sorra, mig centenar de persones s'han volgut sumar a la iniciativa formant una cadena a trenc d'onada. Les dues cadenes s'han unit a la sortida dels submarinistes. El responsable de la secció esportiva de l'ACN, Jordi Gispert, insisteix en la necessitat d'omplir els buits de la Via Catalana de l'Onze de Setembre a les Terres de l'Ebre.

Pels vols de les cinc de la tarda, els participants de la cadena humana submarina de Mataró han fet tombar el cap a desenes de banyistes que en aquell moment eren a al platja del Varador. Equipats amb els vestits de neoprè i les ampolles d'oxigen han envaït la sorra. S'hi ha aplegat una vintena de submarinistes i prop de mig centenar més de persones s'han sumat a l'acte des de la sorra.

Els submarinistes han estat prop de mitja hora sota l'aigua, on han configurat una gran rotllana. L'estat de la mar no ha permès veure'n res des de la sorra, on la resta de participants de l'acte han esperat agafats de les mans, formant una cadena a trenc d'onada. A la sortida dels submarinistes els dos grups s'han unit en una gran rotllana a la sorra, amb crits d'"independència".

"És un valor afegit a la resta de cadenes que es fan perquè és sota l'aigua", ha comentat el responsable de la secció esportiva de l'ANC, Jordi Gispert. "És un acte més per visualitzar l'anhel de llibertat de Catalunya i que conclourà amb la Via Catalana de l'Onze de Setembre", ha afegit. En aquest sentit, l'ANC fa una crida perquè s'hi continuïn apuntant persones.

Segons Gispert, encara faltarien unes 50.000 per completar tot el recorregut i fa una crida a que tots aquells que vulguin col·laborar vagin a omplir els trams encara buits. "Falta gent a les Terres de l'Ebre", ha remarcat. També hi ha alguns "buits" entre Figueres i el Pertús: "Que la gent que vulgui participar es pugui desplaçar perquè tot surti be".

Aquest dissabte també s'han fet cadenes humanes a Ribes i Les Roquetes, Ulldecona i Girona, a més d'una ascensió a la Pica d'Estats.