El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural recomana la realització de franges de seguretat un cop finalitzats els treballs de sega ja que llaurar els voltants dels camps és una mesura de prevenció que minimitza els risc d'incendi forestal i, al mateix temps, incrementa l'autoprotecció d'instal·lacions i infraestructures agrícoles. Des d'Agricultura asseguren que unes simples passades al voltant dels camps actuen com a tallafoc, dificultant la propagació de qualsevol conat incendi. Aquest departament, a través del Cos d'Agents Rurals, ha constatat aquest estiu un augment d'aquestes franges, que han estat fetes per iniciativa pròpia per part dels mateixos pagesos.

Els llocs més interessants per dur a terme aquestes franges de seguretat segons Agricultura són els camps que hi ha al costat de carreteres, camins o pistes principals, així com també recama realitzar-les en zones amb una important superfície forestal. Així mateix, des del departament també s'aconsella com a mesura d'autoprotecció realitzar aquestes franges de seguretat al costat d'edificacions i/o instal·lacions agrícoles, com poden ser masies, pallers i femers.

El Departament d'Agricultura valora molt positivament la col·laboració del sector agrari ja que considera molt important i necessària aquesta mesura preventiva que està duent a terme perquè contribueix a minimitzar el risc d'incendi, especialment en aquestes dates de forta calor i prop de les masses forestals.