El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, va assegurar ahir que la federació nacionalista esperarà un "temps raonable" la resposta de Mariano Rajoy a la carta que li va enviar Artur Mas el passat 26 de juliol. Amb tot, Rull va afegir que "el més lògic" seria que aquesta arribés al llarg del mes de setembre. En aquest punt, Rull va afegir que en el cas que la resposta sigui negativa, la llei de consultes ja estarà "preparada" al Parlament el més d'octubre i que seria llavors quan la seva comissió "hauria de plantejar quina és la millor data i la millor pregunta a fer per escoltar el poble de Catalunya".

Amb motiu d'una visita a la Universitat Catalana d'Estiu, el secretari d'organització de CDC va insistir que qualsevol "plantejament que faci el Govern" en l'àmbit nacional "ha de passar per les urnes", ja ?sigui mitjançant un referèndum, una consulta o eleccions plebiscitàries.

Així mateix, Rull va explicar que les prioritats de CDC en vista el pròxim curs polític, "el més important dels darrers 30 anys" seran eixamplar la majoria per l'Estat propi i posar a punt els "instruments necessaris" perquè aquest sigui viable el dia després de la consulta. Entre les anomenades estructures d'Estat, Rull va destacar la hisenda pròpia, de la qual es podrien conèixer els eixos principals el mes d'octubre.

En aquest sentit, Rull va explicar que després de l'estiu "estarem en condicions" d'explicar en quins termes "s'haurà de desenvolupar la participació de la ciutadania en la hisenda pròpia".