16 de agost de 2013
16.08.2013

Macias urgeix Rajoy a respondre la carta de Mas

El dirigent de CiU assegura que la declaració de Cospedal situa el president de l'Estat al centre de la polèmica

16.08.2013 | 06:30
El portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, atenent els mitjans de comunicació | ACN

El portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats, Pere Macias, ha reclamat al president de l'Estat, Mariano Rajoy, que respongui la carta de Mas en comptes de fer "maniobres de distracció" amb Gibraltar. Per a Macias, l'executiu del PP està intentant "fer perdre de vista els grans problemes" que té arran de l'esclat del cas Bárcenas tornant a polemitzar amb Gibraltar. El dirigent de CiU ha assegurat que el tema territorial "important" que hi ha a Espanya és Catalunya, no Gibraltar, i ha demanat a Rajoy que hi dediqui els esforços necessaris. Macias també ha assegurat que la declaració de Cospedal ha tornat a situar Rajoy al centre de la polèmica amb Bárcenas i l'insta a esvair totes les sospites.

Pere Macias ha recordat que el grup de Convergència i Unió (CiU) ja va advertir durant la compareixença de Mariano Rajoy que si l'endemà apareixien noves informacions, desmentits o contradiccions, les explicacions que havia donat no servirien per a res. El portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats ha assegurat que el que la declaració de Maria Dolores de Cospedal davant el jutge Pablo Ruz ha tornat a situar Rajoy al centre del cas Bárcenas.

"Per boca de la seva secretària general queda clar que ése ll qui fa un determinat tracte amb Bárcenas i li manté un sou molt important, un despatx, una secretària... el que volem saber és per què", ha afirmat Macias que insta Rajoy a comparèixer al Congrés i donar totes les explicacions que calguin.

Macias creu que aquesta situació convulsa està desviant Rajoy de les seves obligacions com a president espanyol. "Estem preocupats perquè l'estat de les coses no deixa que el govern pugui posar atenció en temes importants relacionats amb Catalunya", ha afirmat el dirigent de CiU.

Per això, anima Rajoy a donar les explicacions necessàries per posar "punt final" als dubtes i "liquidar d'una vegada les sospites que peses sobre seu". Macias creu que l'executiu del PP ha recorregut a "maniobres de distracció" per intentar desviar el focus tornant a crear polèmica i conflicte amb Gibraltar. El dirigent assegura que "si hi ha un tema territorial important a Espanya és Catalunya, no Gibraltar" i ha urgit Rajoy a concentrar-se en respondre la carta que el president del Govern, Artur Mas, li va enviar per negociar una consulta pactada.

Pere Macias creu que l'afer Bárcenas i les informacions que van apareixent pràcticament cada dia estan desgastant Rajoy i no li permeten exercir plenament com a president.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema