14 de agost de 2013
14.08.2013

Pastor creu que la connexió amb la T-1 és una "assignatura pendent"

14.08.2013 | 06:30

La ministra de Foment, Ana Pastor, va avançar que l'informe sobre la connexió amb tren llançadora entre Barcelona i la T-1 de l'Aeroport del Prat estarà enllestit a finals de setembre. Segons la ministra, una vegada es disposi del document "prendran una decisió" amb el conseller Santi Vila sobre un projecte que ha equiparat en importància amb els accessos al Port de Barcelona.
"És de les assignatures pendents que tenim i ens ho hem de prendre molt seriosament per veure com és viable financerament", va reblar. Pastor va afegir que tots els grans aeroports tenen una "comunicació fluida" amb el centre ciutat i va destacar les "moltes senyals d'alegria" que en un moment de crisi "dóna el Prat".
La proposta consisteix en l'execució de la infraestructura mitjançant una concessió i la implantació d'una llançadora que connecti el centre de Barcelona i la T-1 cada 15 minuts, en lloc dels 30 minuts actuals. Actualment, pel que fa al transport ferroviari, la línia de Rodalies arriba només fins a la T-2 de l'aeroport. Per dirigir-se a la T-1 cal fer transbord mitjançant un bus llançadora.
Respecte els accessos al port, Pastor ja va assegurar a finals de juliol que estava molt avançat i que volia que el port de Barcelona tigués un dels millors accessos ferroviaris de tot Europa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema