El Departament d'Interior facilitarà una armilla lleugera a cada agent dels Mossos d'Esquadra que ho sol·liciti a partir d'aquest mes de setembre. La oferirà a un "preu assequible" ja que estarà finançada en part per la Generalitat. Des de la conselleria es consultarà a cada centre policial, durant el mes vinent, quantes unitats requereixen. El model escollit pesa 1,3 kg i permet que el policia de Seguretat Ciutadana la pugui dur sota l'uniforme en serveis ordinaris. Interior recorda que no es tracta d'una peça que formi part de l'equip oficial que vesteixen els mossos i que les unitats especials que la requereixen ja en disposen.

El Departament d'Interior ha desencallat finalment una petició recurrent dels sindicats policials. Segons han explicat fonts del cos policial a l'ACN, la conselleria consultarà aquest mes de setembre a les comissaries quantes unitats d'armilles lleugeres són requerides pels agents.

Cada policia que voluntàriament en sol·liciti una la rebrà a un "preu assequible". Tal com ja havia repetit el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, el sistema de pagament anirà a mitges entre la Generalitat i el policia.

No es tracta d'una peça que formi part de l'equip oficial amb què es dota cada mosso d'Esquadra, per això el Govern no la pagarà sencera. Des de la conselleria es recorda també que els agents que pertanyen a unitats que, per la seva perillositat, la requereixen obligatòriament, ja la tenen.

Els sindicats policials fa molt de temps que la reclamen per als agents de Seguretat Ciutadana ja que aquests poden patir de manera imprevista un atac. Als cotxes patrulla porten una armilla externa que poden posar-se si tenen temps de reacció -tot i que les seves mides no les fan massa operatives segons els delegats sindicals-.

Aquesta nova armilla, més lleugera, podran dur-la sota l'uniforme i anar protegits si, com passa a vegades, són atacats durant un servei que d'entrada no feia preveure cap perill.