Les policies espanyola i francesa han detingut 75 persones -51 a Espanya i 24 a França- per introduir il·legalment xinesos en diversos països europeus i als Estats Units a través d'una xarxa que cobrava als immigrants entre 40.000 i 50.000 euros. Entre els arrestats hi ha els dos màxims responsables a Europa de l'organització, localitzats a Barcelona, i una de les zones d'entrada dels immigrants era l'aeroport de Girona.

Amb identitats falses, la xarxa introduïa els xinesos a Espanya, França, Grècia, Itàlia, Regne Unit, Irlanda i Turquia, però també als Estats Units, i en ocasions les vies obertes per la xarxa per a aquesta activitat eren també utilitzades per a la tracta de persones amb fins d'explotació sexual. Durant l'operació, la Policia ha confiscat 81 passaports falsificats de països asiàtics com Corea, Malàisia, el Japó, Hong Kong o Singapur.

Les investigacions van començar el juliol de 2011 i, segons la Policia, la pròpia composició de l'organització ha dificultat les indagacions, ja que estava perfectament estructurada i jerarquitzada, amb el seu màxim responsable dirigint des de la Xina i cèl·lules independents que operaven a diferents països amb el màxim hermetisme.

Membres de la xarxa captaven a la Xina persones interessades a abandonar el seu país i traslladar-se a Europa i els Estats Units. A canvi d'un deute vitalici que oscil·lava entre els 40.000 i els 50.000 euros, la xarxa els facilitava passaports falsos i encarregava a "passadors" que els acompanyessin durant tot el viatge.

Era a la Xina on la pròpia xarxa confeccionava els passaports falsos de diversos països asiàtics, que després remetien a Europa. Espanya era l'última escala dels viatges i el trampolí per arribar el destí final, moltes vegades el Regne Unit i Estats Units.

L'aeroport del Prat acollia generalment l'arribada a Espanya dels xinesos, que eren recollits pels membres de l'organització delictiva que els proporcionaven allotjaments segurs fins que concloïen els tràmits per a l'últim trasllat. Altres aeroports de pas usats per la xarxa eren els de Madrid, Alacant, Maó, Màlaga, Palma de Mallorca i Reus.