Un centenar de persones d'origen marroquí van encerclar una patrulla dels Mossos d'Esquadra durant una identificació a Canovelles. Un agent va rebre un cop de puny i un altre va ser objecte d'empentes, segons va avançar El 9 Nou i que van acabar confirmant els Mossos.

Els agents van aturar una furgoneta dimarts a la tarda. Segons el relat dels agents, el conductor va tenir una actitud "desafiant" i "poc respectuosa". Els Mossos van demanar als homes que no baixessin del cotxe i van començar el procés per identificar-los. Llavors van començar a aparèixer familiars i veïns -tots d'origen marroquí- i van començar a increpar els agents.

Els fets van acabar amb dues persones detingudes i el reforç d'una quinzena de dotacions policials de Mossos i policia local dels municipis pròxims.

Pocs dies abans, dos agents de la comissaria de Mataró també van acabar encerclats per un grup de 150 magrebins. Els agents, en aquell cas, van decidir marxar del lloc i tornar el dia següent per detenir per desordre públic els dos joves que havien identificat el dia anterior. Aquella mateixa tarda un centenar de magrebins es van concentrar davant la comissaria de Mataró i el jutjat de guàrdia per protestar contra les detencions.