El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha proposat que el Govern incompleixi l'objectiu del dèficit perquè el més important no és arribar a la xifra que marca l'Estat en aquest sentit, sinó centrar-se en el nombre d'aturats i reduir-ne el nombre. Respecte a les negociacions entre la Generalitat i l'Estat, Nuet ha assenyalat que "dues o tres dècimes de diferència en el sostre de dèficit no resolen el problema de Catalunya. Segons el màxim dirigent d'EUiA, l'enfrontament entre CiU i el PP per l'objectiu de dèficit és una "escenificació" i una "farsa" perquè, en realitat, plantegen la mateixa proposta. Nuet ha instat ERC i el PSC a "deixar caure" Mas i impulsar una alternativa d'esquerres.

Segons Joan Josep Nuet, si l'única diferència entre el que defensa CiU i el PP són dues o tres dècimes del límit de dèficit per a Catalunya, l'enfrontament entre els dos partits és una "farsa". "Estan parlant dels mateixos paràmetres", ha declarat el coordinador general d'EUiA, que s'ha preguntat si algú es pot creure que hi ha diferència entre les dues propostes. "És el mateix engany", s'ha respost ell mateix.

El dirigent comunista ha instat el Govern a incomplir el sostre de dèficit que imposi l'Estat i Europa, per tal d'elaborar uns pressupostos que "serveixin a Catalunya" per lluitar contra l'atur i recuperar l'economia.

Respecte al fet que l'executiu català es decanti per no elaborar els comptes de la Generalitat fins que l'Estat no accepti un objectiu de dèficit més alt, Nuet ha recordat que CiU va donar suport a la llei d'estabilitat a Brussel·les i a Madrid i ha afirmat que, per tant, ara no es poden sorprendre de les dificultats per treure endavant els pressupostos. Això l'ha portat a assenyalar la federació nacionalista com el vertader problema i "llast" per a Catalunya.

En aquest escenari, Nuet ha instat ERC i el PSC a "deixar caure" el Govern de CiU. Segons el coordinador general d'EUiA, aquests dos partits estan alimentant la possibilitat d'enfortir l'executiu convergent donant-li suports concrets. En comptes de fer això, ha sentenciat, haurien de donar suport a una alternativa d'esquerres que donés "esperança" a la gent.

Contra el TC

EUiA va celebrar aquest dissabte el seu Consell Nacional i, en aquesta reunió, es va aprovar una declaració unànime de rebuig contra la decisió del TC de suspendre la declaració de sobirania. "El TC no pot representar el poble de Catalunya", ha clamat Nuet, que ha animat el Parlament a seguir plantejant l'exercici del dret a decidir.