La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha convidat al president de la Generalitat, Artur Mas, a "recuperar l'esperit de Sant Jordi". Després d'escoltar el missatge institucional del president, la popular ha volgut recordar a Mas que "l'únic drac que hem de combatre tots junts és el de la crisi, la pobresa i els problemes que ha provocat la crisi". És per això que ha demanat al president "que recuperi el diàleg i l'entesa i no ens porti a un trencament i la divisió". "Els catalans hem de tornar a l'esperit del patró de Catalunya, el de la unitat i la convivència", ha reclamat, tot afegint que Mas hauria de "fer un exercici de realisme positiu, dedicar-se a governar i resoldre els problemes".

"Que no s'emboliqui amb projectes independentistes que porten al trencament i la divisió", ha demanat Sánchez-Camacho a Mas des de la parada que el PPC ha muntat a la Rambla de Catalunya de Barcelona per celebrar Sant Jordi. I és que per la líder popular, el comportament del president i les seves paraules al discurs institucional no són pròpies del càrrec. "Que no vegi fantasmes ni dracs on no hi són, i que no converteixi el dia de Sant Jordi en un dia bel·licista i de reivindicació, perquè és un dia de tots", ha sentenciat.

D'altra banda, la líder del PPC ha considerat "molt significatiu" que a CiU i des de l'entorn del propi president "ja estiguin buscant noves eleccions". "Això demostra la inestabilitat interna a CiU, i que volen evitar una lluita per la successió", ha comentat Sánchez-Camacho, tot assegurant que, sobretot, mostra que "a CiU no tenen projecte per la legislatura".