El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha considerat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Artur Mas, "ha desaprofitat l'oportunitat de fer de president de Catalunya i ha tornat a fer de president de CDC", fent una "declaració partidista en lloc d'una institucional" pel dia de Sant Jordi. I és que el socialista creu que "les crides a la unitat que veiem repetides" en boca del president "no aporten cap solució, ni proposta, ni alternativa". És per això que Navarro ha volgut exigir "solucions, propostes i alternatives per sortir de la situació que viu Catalunya".

Des de la parada que el PSC ha posat a la Rambla de Barcelona per celebrar Sant Jordi, Pere Navarro s'ha mostrat també "sorprès" que Artur Mas hagi insinuat la possibilitat d'acabar la legislatura si no s'aproven els pressupostos. "Fa tres mesos, el president signava un pacte de governabilitat amb ERC on marcaven un camí de futur per governar. I el que han de fer és això complir els seus compromisos i governar", ha declarat.

D'altra banda, i davant les peticions que han sortit a CiU perquè Mas torni a ser candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro ha volgut retreure a la federació nacionalista "i als seus socis d'ERC" que facin insinuacions que no generen confiança. "Tenim un govern i uns partits que li donen suport que el que fan és donar peu a més inestabilitat", ha dit, tot afegint que ara "no estem parlant d'eleccions, sinó de que Catalunya necessita un Govern i un president".