l primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha plantejat aquest dilluns a la tarda al president de la Generalitat, Artur Mas, que se sotmeti a una qüestió de confiança al Parlament. El socialista assegura que aquesta seria "una possibilitat" que serviria a Mas per poder explicar i detallar l'oferta llençada a ERC i PSC perquè entrin a compartir el Govern de Catalunya amb CiU. I és que, segons Navarro, ni Mas ni CiU han plantejat seriosa i formalment als socialistes aquesta proposta per entrar a l'executiu, més enllà de parlar de la qüestió als mitjans de comunicació. És per això que Navarro segueix mantenint el seu dubte sobre aquest Govern i manté la seva oferta d'executiu "d'unitat nacional".

El líder dels socialistes catalans s'ha reunit aquest dilluns amb el grup d'experts i dirigents del PSC que ha redactat el reglament de les primàries que posarà en marxa la formació política per agrair-los la feina feta i felicitar-los pel resultat. Després de la trobada, Pere Navarro ha hagut de respondre davant la premsa a les darreres opinions polítiques llençades sobre la possibilitat que ERC i el PSC entrin al Govern, tal i com va proposar Artur Mas.

En aquest sentit, el líder del PSC ha recordat que, a hores d'ara, la seva aposta és el Govern d'unitat nacional que ja havia proposat mesos enrere, i que hauria d'incloure presència de persones de tots els partits de l'oposició al Parlament en conselleries "més polítiques que de gestió diària". I és que segons Navarro, l'oferta que Mas va llençar divendres en una entrevista radiofònica no els ha arribat per cap altra via.

"Aquesta oferta es fa a través de mitjans, ningú s'ha adreçat a nosaltres per proposar-nos cap acord de Govern", s'ha queixat el socialista, que ha afegit que el PSC "no té cap proposta concreta i directa amb continguts". És per això que el socialista ha demanat a CiU que abandoni "les cortines de fum". "Nosaltres fem propostes concretes i en positiu. Volem que tothom jugui a la política seriosa", ha conclòs.

Davant aquesta situació, Navarro veu amb bons ulls que Mas se sotmeti "a una qüestió de confiança" per explicar quins serien els detalls de la seva oferta al Parlament. I és que aquesta fórmula l'han demanat aquest dilluns al matí a l'Executiva del PSC dirigents com l'exdiputada Laia Bonet.

Segons Navarro, la qüestió de confiança impulsada per Mas seria "una de les formes perquè expressi els continguts del possible pacte i amb quins suports vol comptar al Parlament". "El que no podem consentir és que el Govern ens demani una total adhesió a les seves polítiques, perquè això empitjora la situació", ah advertit Navarro.

En aquest mateix sentit, el líder del PSC ha recordat a Mas que les condicions dels socialistes per entrar a l'executiu passen perquè s'accepti "que la consulta ha de ser acordada amb l'Estat i legal" i fer un viratge en les polítiques econòmiques que vagin des de les beques menjador fins a mesures de reactivació empresarial.