El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha evitat aquest dimarts a la tarda fer una valoració en profunditat de la decisió del fins ara president del grup de CiU, Oriol Pujol, de delegar les seves funcions per la seva imputació en el cas de les ITV. Lucena s'ha limitat a reclamar pel dirigent convergent "l'aplicació de la presumpció d'innocència" i ha admès que el PSC actua així perquè és el que voldria que la resta de partits fessin amb els socialistes imputats, com l'exsecretari d'Organització del partit, Daniel Fernández. De la decisió de Pujol, Lucena només ha considerat que s'ha de valorar "amb una anàlisi molt personal de cada cas".

Sense agressions ni retrets. Així s'ha presentat Maurici Lucena aquest dimarts davant la premsa, després de conèixer la imputació del convergent Oriol Pujol pel cas de les ITV. De fet, el socialista ha reconegut que aquesta actitud tranquil·la i sense cap petició respon a la voluntat de mostrar l'actitud que el PSC voldria i hauria volgut que mantinguessin la resta de partits amb els seus imputats, com el diputat Daniel Fernández, o l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos. "Hem de fer l'esforç de pensar com reaccionaríem nosaltres si ens trobéssim en aquesta situació, i com ens agradaria que reaccionessin els altres", ha sentenciat.

És per això que en la seva valoració Lucena ha evitat demanar que Pujol torni l'acta de diputat ni que CDC prengui cap mesura addicional a les que ell mateix ha decidit aplicar-se. En aquest sentit, el socialista s'ha limitat a "defensar la presumpció d'innocència per sobre de qualsevol altra consideració" i a demanar que "per higiene democràtica, la justícia actuï ràpidament".

En ser preguntat sobre la possibilitat que la condició d'imputat d'Oriol Pujol qüestioni la seva continuïtat al Parlament, Lucena ha considerat que "la figura de l'imputat s'ha d'analitzar cas per cas". "En aquest cas ell ha considerat que dimiteix d'uns càrrecs i d'altres no, i mentre no tinguem un acord entre tots els partits per fer de guia general, ara només es pot fer una anàlisi molt personal i del partit", ha sentenciat.