La portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira, ha considerat, després de conèixer la imputació del president del grup de CiU, Oriol Pujol, pel cas de les ITV, que el convergent ha reaccionat "ràpid". Segons Rovira, haver-se apartat dels seus càrrecs al partit i al grup que presidia suposa "fer molt més del que han fet altres polítics i altres partits en una situació semblant". La portaveu ha evitat demanar a Pujol que torni l'acta de diputat, al·legant principalment que "no hi ha cap regulació" sobre com han d'actuar les formacions en aquests casos. Tot i això, ha volgut matisar que si l'imputat fos d'ERC, el partit li demanaria aplicar la mateixa contundència al càrrec intern com al públic.

La de Marta Rovira era una reacció esperada, per ser la portaveu del grup parlamentari que té un acord d'estabilitat amb el partit d'Oriol Pujol, ara imputat. Malgrat això, la republicana ha estat moderada i continguda en valorar les accions empreses pel convergent davant la seva condició judicial. "Entenem que ha fet, a nivell personal i polític, molt més que el que han fet altres polítics i altres partits en la mateixa situació", ha considerat Marta Rovira, tot defensant que aquesta posició no suposa que ERC "apliqui un doble raser en funció de qui sigui l'imputat". "Tenim un sol criteri", ha dit, negant-se, però, a valorar que en altres ocasions des del partit s'hagi demanat dimissions i el retorn de l'acta de diputat.

És per això que per Oriol Pujol ha volgut demanar, com per tots els polítics presumptament implicats en casos de corrupció, "presumpció d'innocència". Tot i així, ha insistit que per Esquerra, "els casos que puguin ser utilitzats per embrutar la política catalana o el procés que hem començat, són incòmodes".

Rovira ha reclamat també "celeritat a la justícia" per esclarir aquest i la resta de casos que poden afectar a polítics catalans, i ha aprofitat per recordar els partits que "està a les seves mans fer totes les reformes legals necessàries" per aconseguir un sistema que ajudi a "que els ciutadans recuperin la confiança en les institucions i en la política".

Preguntada, però, per la reclamació que alguns partits han fet a Oriol Pujol perquè deixi el seu escó al Parlament, Marta Rovira ha evitat demanar-ho també. La republicana, però, ha volgut matisar que si mai és ERC qui té un imputat en un presumpte cas de corrupció, el partit "li demanarà que actuï igual en l'àmbit intern com en l'extern". "Tan important és el servei intern al partit com la confiança als ciutadans amb el seu càrrec públic", ha conclòs.