La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha criticat aquest dilluns, després de la reunió de la direcció del partit, que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi ofert a ERC i PSC la possibilitat d'entrar a formar part del seu Govern. Per la popular, aquest executiu amb els tres partits majoritaris suposa "el suïcidi polític" de Mas i és una via que el PPC rebutja frontalment. Per Alícia Sánchez-Camacho, el que hauria de fer ara el president és "tenir una agenda de Govern clara" per portar-la a la seva reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy, negociar-la i compartir-la entre els dos executius amb l'únic objectiu de "sortir de la crisi".

Alícia Sánchez-Camacho ha tornat aquest dilluns a ser especialment bel·ligerant amb el Govern d'Artur Mas i la seva política d'aliances. Per la presidenta del PPC, la proposta per formar un executiu amb CiU, ERC i PSC és del tot rebutjable i ineficaç per les necessitats de Catalunya. "La proposta no té per objectiu tirar endavant Catalunya, sinó que Mas sigui president i pugui seguir manant", ha dit, tot afegint que per fer-ho, si cal, el president és capaç d'aliar-se "amb els que van enfonsar Catalunya".

"Seria el suïcidi polític de Mas, perquè els catalans recorden molt bé qui van enfonsar Catalunya", ha sentenciat la líder del PPC. I és que per la popular, el president ha fet un viratge complet en la seva percepció respecte dels partits als que ara fa l'oferta per governar. "Qui ha vist i qui veu a Mas. Ha passat d'atacar al tripartit, a oferir un Govern als mateixos d'aquell tripartit", ha conclòs.

Davant aquest panorama, Sánchez-Camacho aplica la seva recepta: atendre les demandes del govern espanyol. En aquest sentit, la líder del PPC ha demanat a Mas que "estableixi una agenda de Govern i li la porti a Rajoy". D'aquesta manera, ha assegurat, "el diàleg seria real i es podria ajudar a les pimes, als autònoms, als aturats, fer front als pagaments als sectors productius i governar per sortir de la crisi".

"Ni se'ns ha acudit recórrer la llei de consultes"

D'altra banda, la presidenta del PPC ha anunciat que en la reunió de la direcció del partit s'ha acordat crear un grup de treball per analitzar la llei de consultes que s'està tramitant al Parlament. Amb tot, i malgrat criticar-la, Alícia Sánchez-Camacho ha assegurat que al PPC no consideren que, de moment, la norma hagi de portar-se al Tribunal Constitucional. "No se'ns havia ni acudit recórrer la llei", ha sentenciat, tot afegint que a hores d'ara la seva formació el que vol és adaptar aquesta norma perquè "el Govern no la utilitzi per legitimar un referèndum il·legal".