Els usuaris del Servei Català de la Salut (CatSalut) valoren millor l'atenció hospitalària que la primària, amb un 8,46 sobre 10 i un 7,90, respectivament. El pla d'enquestes de satisfacció del CatSalut del 2012 revela que la satisfacció global d'aquests serveis, així com l'atenció psiquiàtrica i salut mental ambulatòria, rep un resultat de notable. Els aspectes millor valorats en tots els casos són el tracte personal del metge, el fet de no rebre informació contradictòria, que hi hagi informacions i siguin entenedores i que els professionals es facin càrrec del problema de salut del pacient. Els aspectes que reben menys puntuació són el temps d'espera a la consulta i el menjar dels hospitals.

En el marc d'aquest pla, durant el 2012 es van realitzar 40.100 enquestes telefòniques per recollir l'opinió ciutadana i incorporar-la a la gestió dels serveis sanitaris públics "per així millorar-la", ha assegurat el Departament de Salut en un comunicat.

Aquestes resultats conclouen que els usuaris donen una puntuació de 7,9 sobre 10 a l'atenció primària, mentre que el 2009 era d'un 7,64, i el 90,8% dels enquestats asseguren que tornarien al mateix Centre d'Atenció Primària (CAP).

La neteja del centre, el tracte personal de professional mèdic, el fet de no rebre informació contradictòria, que les explicacions siguin entenedores, que l'infermer l'escolti i es faci càrrec del seu problema de salut són els aspectes que presenten un nivell de satisfacció per sobre del 90%, mentre que la puntualitat per entrar a la consulta i l'accessibilitat telefònica són les menys valorades, amb resultats que no arriben al 75% de respostes positives.

En l'àmbit hospitalari, els pacients que han estat ingressats puntuen la satisfacció global amb un 8,46 sobre 10, el que suposa una millora respecte el 2009 quan la puntuació va ser de 8,3. A més, el 91,4% dels enquestats tornarien al mateix hospital (un 89,8% el 2009).

Les explicacions del funcionament de l'hospital, la confiança en els professionals, el tracte personal, no rebre informació contradictòria sobre el procés i les proves realitzades, que aquesta sigui entenedora i que els professionals es facin càrrec del seu problema de salut són els aspectes millor valorats. El pitjor valorat, que no arriben al 75% de respostes positives, és el menjar.

Per últim, els assegurats del CatSalut posen una nota de 7,9, a l'atenció psiquiàtrica i la salut mental mentre que el 2008 era de 7,74, i el 81,4% de les persones tornaria al mateix centre (83,8% el 2009). La neteja del centre, el tracte personal de l'especialista i dels diferents professionals amb qui han tingut relació, el fet de no rebre informació contradictòria, que les explicacions siguin entenedores, que donin medicació adequada i la informació a la família són els aspectes millor valorats, mentre que el temps que triguen a agafar el telèfon i la freqüència de la consulta amb l'especialista són els pitjors valorats.