La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, no veu bé que bona part dels partits a l'oposició -a excepció d'ERC i PSC- hagin demanat la dimissió del diputat Oriol Pujol per la seva imputació en el cas ITV. Segons la titular del Departament de Governació, aquest tipus de declaracions el que fan és "alimentar el populisme" i la "crispació" dels ciutadans cap als polítics alhora que ha demanat el respecte per la presumpció d'innocència. "No es pot judicialitzar la política", ha dit Ortega, que ha defensat la "vocació" de tots aquells que han escollit entrar a la política per "millorar la vida" dels ciutadans. Ortega ha fet aquestes declaracions durant una visita a l'Ajuntament de Figueres.

La vicepresidenta del Govern no ha volgut fer més declaracions respecte el cas ITV i la imputació del diputat Oriol Pujol de les que ja s'han donat fins ara i ha demanat "responsabilitat" als partits per no fer declaracions que incrementin el "ressentiment" dels ciutadans envers la classe política. També ha dit que l'obligació dels polítics és de "situar les coses al lloc on es correspon" i no pas de parlar com si es tractés d'una "presumpció de culpabilitat" en comptes d'innocència.

Per altra banda, ha fet una defensa de la feina de la política "per vocació" i ha posat l'exemple del mon municipal i els seus alcaldes i regidors que estan fent "grans esforços" i sacrificis en el seu dia a dia. Per això, ha afegit, treballarà perquè "la gent es torni a enamorar dels polítics i la política" des de l'"honestedat, la transparència i la bona gestió" que és, ha dit, "el que demana la gent".

Ortega ha fet aquestes declaracions durant una visita institucional a l'Ajuntament de Figueres, on ha estat rebuda per l'alcaldessa, Marta Felip, i representants de tots els partits del consistori. També hi havia el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Canyada.

La vicepresidenta s'ha dirigit a tots ells per expressar el seu condol per la mort d'Agustí Vehí als 54 anys, que va ser sotsinspector de la Guàrdia Urbana de Figueres i escriptor.