L'elecció del nou Papa de l'Església Catòlica ha estat motiu de celebració aquest diumenge durant l'homilia que ha dedicat al Sant Pare l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. La Sagrada Família ha acollit a dos milers de fidels, que han participat en la primera eucaristia després del conclave vaticà i que ha estat dedicada a l'elecció de Jorge Mario Bergoglio com a líder dels catòlics d'arreu del món. "El primer Papa sud-americà ens ajudarà a prendre major consciència que l'Església no és només europea, sinó catòlica, universal", ha indicat Sistach durant l'homilia. L'arquebisbe de Barcelona també ha posat com a exemple per als catòlics la vida austera que ha portat Bergoglio.

"En pocs dies el papa Francesc ens ha manifestat a tots que és un home de Déu, senzill, preparat, proper a la gent, que arriba al cor de les persones", ha destacat Sistach durant la celebració del cinquè diumenge de Quaresma. Segons ell, els cardenals van quedar sorpresos que Bergoglio escollís el nom de Francesc d'Assís, tot i ser una decisió que s'escau amb la manera de viure del ja exbisbe de Buenos Aires. "Com sovint deia: la meva gent és pobre i jo sóc un d'ells", ha recordat.

L'arquebisbe de Barcelona també ha detallat el que li va dir al nou Papa en la mateixa Capella Sixtina:"Li vaig dir que li manifestava la meva obediència i disponibilitat, la meva pregària i el meu afecte".

La missa d'aquest diumenge també ha estat un avanç de les celebracions de Sant Josep. A més, s'han ordenat dos nous diaques a la Basílica de la Sagrada Familia, Josep Teixidó Cuenca i Eduard Puig i Cases.