El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha assegurat aquest dilluns que, a l'estat espanyol, "la llibertat d'expressió fa nosa". D'aquesta manera ha valorat la decisió de la Fiscalia General de l'Estat d'obrir un expedient al fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, arran de les declaracions que ha fet recentment sobre una hipotètica consulta a Catalunya. "Si fins ara es feia ostentació de tics poc democràtics, de no voler aprofundir democràticament amb els ciutadans, ara ja veiem que la llibertat d'expressió fa nosa", ha assegurat Turull, que alhora qualifica la decisió d'"atac a la democràcia".

Jordi Turull ha equiparat la decisió del fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, amb la del govern espanyol d'impugnar la declaració de sobirania del Parlament al Tribunal Constitucional. Ambdues decisions les ha qualificades d'"atac a la democràcia". "Espero que amb això cada vegada aniran quedant més retratats a efectes de les institucions europees, de veure com l'estat espanyol tracta tot el que és el procés absolutament democràtic dels ciutadans de Catalunya", ha sentenciat.

Pressupostos que no portin al "col·lapse"

Pel que fa a l'elaboració dels pressupostos, Jordi Turull ha explicat que s'està "parlant i negociant amb ERC" per aprovar els comptes de la Generalitat del 2013, però ha advertit que aquests pressupostos no poden portar "el país al col·lapse". Fet que, segons assegura, és "el que està demanant al govern espanyol". En clau de dates, preguntat sobre si estarien a punt al juny, el portaveu de CiU ha afirmat que "al juny estaran els pressupostos presentats", tot afegint que hi ha "línies vermelles" que "no es poden traspassar si el que es vol és garantir la cohesió social" i, per això, s'està intentant de flexibilitzar els objectius de dèficit.