El secretari general de C's, Matías Alonso, ha acusat aquest diumenge el president d'ERC, Oriol Junqueras, de construir una "coartada falsa" quan culpa l'Estat de les retallades. Alonso ha opinat que la culpa no és de Madrid, sinó del mal govern de Catalunya i de la situació econòmica. De fet, ha assegurat que molts empresaris atribueixen les retallades al pacte de govern entre el mateix Junqueras i CiU. D'altra banda, Alonso ha convidat els simpatitzants del PSC que no estiguin d'acord amb la deriva nacionalista del seu partit a sumar-se a C's, com ja han fet alguns de CiU en veure que la federació "ha perdut la centralitat".

Alonso ha lamentat que Junqueras culpi Madrid de les retallades, i ha assegurat que el Govern no ajusta allà on ho ha de fer. En aquest sentit, ha proposat racionalitzar l'administració pública.

Sobre la relació entre PSC i PSOE, ha constatat que els catalans són cada cop més nacionalistes i el partit d'Alfredo Pérez Rubalcaba cada vegada "menys espanyol". "L'oferta de C's és molt clara", ha dit Alonso des de Sant Boi, on ha celebrat el dia d'Andalusia.