El cas de l'espionatge polític en massa a Catalunya s'enreda cada vegada més. Segons publicava ahir La Vanguardia, efectius de la Policia Nacional van identificar hores abans de la detenció del director de Método 3 el vehicle del director general dels Mossos d'Esquadra als voltants del domicili del detingut, on va recollir una dona que s'havia reunit amb el detectiu.

Els fets van ocórrer el passat 18 de febrer al migdia, hores abans de la detenció del director de Método 3, Francisco Marco, quan unitats de la Policia Nacional que feia dos dies que vigilaven el detectiu van identificar un vehicle que, en comprovar la matrícula, van descobrir que pertanyia a la Generalitat de Catalunya. La Policia va descobrir que el vehicle va recollir una dona que havia estat reunida amb Marco i va comprovar que es tractava d'un Volkswagen Passat la matrícula del qual corresponia al cotxe del director general dels Mossos d'Esquadra, Joan Prat.

La informació va ser desmentida ahir per un comunicat dels Mossos d'Esquadra, que assenyalava que l'automòbil de Prat no va estar als voltants del domicili de Marco el dia que va ser detingut.

Davant les noves revelacions, la presidenta del PPC, Alícia ?Sán?chez-Camacho, va demanar al president de la Generalitat, Artur Mas, una explicació "immediata, clara i concloent".

Per a la líder del PP català, si aquest fet es confirma "seria inadmissible en qualsevol país democràtic, i provocaria una greu crisi de govern".

El president Artur Mas es va limitar a referir-se al desmentiment rotund per part del Departament d'Interior i va assegurar que es tracta "d'un tema intranscendent".