07 de març de 2013
07.03.2013

Presó per a Pallerols i dos exdirigents d'Unió

L'Audiència de Barcelona denega la possibilitat d'evitar la presó canviant-ho per una multa

07.03.2013 | 06:30

L'Audiència de Barcelona ha ordenat l'ingrés a presó de l'empresari andorrà Fidel Pallerols i dos exdirigents d'Unió, Vicenç i Lluís Gavaldà, condemnats a penes d'entre set mesos i un any i mig de presó. Així, la decisió del tribunal, que pot ser recorreguda, denega la suspensió de la pena i la possibilitat dels condemnats a evitar la presó canviant-ho per una multa perquè no tenien antecedents. Pallerols i els germans Gavaldà van ser condemnats, després de pactar la pena amb la fiscalia i les acusacions, per haver desviats fons de les subvencions públiques per a cursos de formació d'aturats.

Pallerols i Vicenç Gavaldà, conseller nacional d'UDC, van ser condemnats a set mesos de presó, però Lluís Gavaldà, exdirector general d'Ocupació, va ser sentenciat a un any i mig. UDC va ser condemnat com a responsable civil a títol lucratiu a fer-se càrrec de bona part de les indemnitzacions, que pujaven a 380.000 euros.

En la seva resolució, avançada per 'El Periódico', els magistrats consideren que els fets pels quals van ser condemnats eren "d'inqüestionable gravetat" i s'emmarquen en el que "col·loquialment es denomina corrupció política a través d'una trama organitzada". Segons els magistrats, la crisi econòmica i l'alt grau d'atur, amb continuades retallades en serveis socials i "importants sacrificis" per la població faria "obscè" que no es posés "fre" a l'ús il·legítim de fons públics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema