Lluís Recoder, exconseller de Territori i Sostenibilitat, va decidir ahir abandonar el seu escó com a diputat de CiU al Parlament per dedicar-se a la seva activitat privada com a advocat, segons van confirmar fonts de CDC. Recoder, que va ser conseller en l'anterior legislatura amb el primer govern presidit per Artur Mas, va demanar no formar part del segon executiu "per motius personals".

Al capdavant de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat va ser substituït per l'exalcalde de Figueres, Santi Vila, i fins ara Recoder havia expressat la seva voluntat de ser al Parlament com a diputat fins al final de la legislatura.

L'exconseller Recoder, que després de comunicar la renúncia al seu partit deixarà l'acta de diputat i serà substituït pel següent candidat a la llista electoral de CiU per la circumscripció de Barcelona, va ser anteriorment alcalde de Sant Cugat del Vallès durant diversos anys i també diputat al Congrés.

Militant de CDC des de desembre de 1976, va ser el fundador de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), de la qual fou secretari i president del 1986 al 1991.