El pes en les exportacions del sector industrial de Catalunya i el País Valencià s'ha de veure correspost amb la construcció de les infraestructures necessàries que permetin reforçar el seu paper com a motor econòmic de l'Estat. Així ho ha reclamat el president de la Generalitat, Artur Mas, com a fórmula perquè aquestes empreses puguin liderar el creixement econòmic i ajudar a sortir de la crisi. De visita a les instal·lacions a Laboratoris Maverick d'Ulldecona (Montsià), Mas ha posat l'activitat d'aquesta empresa com a exemple de la "cara positiva" de la situació econòmica que cal potenciar davant aspectes negatius com l'ERO anunciat per Ercros i que afecta 156 treballadors a Flix (Ribera d'Ebre).

El president ha explicat que tant Catalunya com el País Valencià comparteixen estructures industrials "similars" que també estan resultant "molt tocades" per l'actual crisi. Amb tot, ha recordat que aquesta zona de la conca Mediterrània suma, actualment, un 40% de les exportacions industrials estatals, fet pel qual, requereixen una atenció prioritària a l'hora de resoldre les mancances d'infraestructures pendents, com el Corredor Mediterrani ferroviari cap a Europa.

"Hem d'aixecar el dit. Si hi ha aquesta participació en la indústria també hi ha d'haver una bona participació en infraestructures perquè vagin endavant", ha declarat Mas en l'acte inaugural d'una nova planta de fabricació d'envasos de plàstic de Laboratoris Maverick d'Ulldecona. Aquest nou equipament pot produir 345 milions d'ampolles anuals i s'emmarca dins d'una inversió total de 46 milions d'euros entre 2008 i 2012 d'aquesta empresa dedicada a la fabricació de productes per a la higiene personal i infantil i que treballa com a interproveïdora de Mercadona.

En aquest sentit, el president ha volgut destacar el creixement de l'activitat en aquesta empresa com una de les "cares positives" del panorama econòmic actual davant les notícies "negatives" que suposen casos com l'ERO presentat per Ercros. Aquest dimecres al migdia, precisament, es reuneix amb membres del comitè d'empresa de la planta de Flix i l'alcalde de la població, Marc Mur, a Móra la Nova (Ribera d'Ebre).

"Si només ens quedem amb la cara negativa estem perduts", ha precisat. Tot i reconèixer que aquests fets "no es poden amagar", ha alertat del risc que suposaria aprofundir en aquest enfocament perquè pot conduir a la "desesperació total". "Hem de fer que aquesta cara sigui menys negativa i subratllar la positiva per generar confiança i esperança", ha tancat.

Inversió de 7,7 milions a Maverick d'Ulldecona

Per la seva banda, el president del Grupo Ubesol -al qual pertanyen els Laboratoris Maverick-, Jose Luis Soler, ha aprofitat la visita i la inauguració per anunciar una nova inversió de 7,7 milions d'euros per a la construcció d'un nou magatzem logístic robotitzat, que ha de permetre ampliar la capacitat i eficiència logística de la planta d'Ulldecona. L'empresa, que va tancar 2012 incrementant la seva facturació fins els 135 milions d'euros, ocupa 300 persones a Ulldecona-662 en tot el grup, sumant també les plantes de València i Madrid-.