La CUP ha expressat aquest divendres "seriosos dubtes" sobre la cimera que ha convocat el president de la Generalitat, i ha apostat perquè sigui el Parlament qui actuï. Al seu parer, és en el marc de la cambra catalana que cal adoptar un seguit de mesures que serveixin com a cordó sanitari per eradicar la impunitat política en els casos de corrupció. La CUP subratlla que la corrupció és "sistèmica i constitueix el moll de l'os de la relació entre negocis particulars i administració pública", i ha avisat que una cimar així "pot posar en entredit la independència de les institucions" que hi participaran. El partit ha demanat apartar de l'activitat política les persones imputades.

En un comunicat, la CUP ha considerat que no es poden repetir casos com els que persones que possiblement seran imputades siguin escollides per formar part de la mesa de comissions parlamentàries.

Davant de les imputacions, al seu parer, cal que el Parlament sigui part activa en les investigacions a través de comissions d'investigació que serveixin per esclarir els fets.