El president d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Durant i Lleida, ha deixat clar que no pensa dimitir pel cas Pallerols. En unes declaracions recollides pel diari xilè 'La Tercera' quan ha aterrat a Santiago, on estarà uns dies de viatge, ha reconegut que va dir que assumiria responsabilitats si es demostrava que s'havia donat una situació irregular. Segons Duran, s'ha demostrat que no hi ha haver finançament irregular d'Unió. Per això, ha carregat contra l'oposició, que, segons ell, parla abans de conèixer la sentència. "El fiscal diu clarament", ha afirmat Duran, que els responsables del partit "no teníem noticia d'això" i ha insistit en que Unió"no està imputada ni condemnada".

Josep Antoni Duran i Lleida ha trencat el seu silenci sobre el cas Pallerols aquest dijous. Des de Santiago de Xile, on ha aterrat i estarà uns dies de viatge com a president de la comissió d'Exteriors del Congrés dels Diputats, el president d'Unió ha negat que li passi pel cap presentar la seva renúncia. "Per suposat no penso dimitir", ha declarat Duran al diari xilè 'La Tercera'.

Aquestes declaracions arriben un dia després que tots els partits catalans de l'oposició-fins i tot els socis del Govern de CiU, ERC- i també algunes veus des de Madrid, com ara la de la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, demanessin la seva dimissió. Tots van recordat les paraules que Duran va pronunciar l'any 2000 quan va prometre assumir responsabilitats si es demostrava que hi havia hagut finançament irregular del partit que presideix.

Segons Duran, ha quedat clar que "no hi ha finançament irregular" i "el fiscal diu clarament" que els dirigents d'Unió no tenien coneixement dels fets que van succeir llavors ni dels acords als quals podien haver arribat els imputats. "Unió Democràtica no està imputada ni condemnada", ha clamat. "Si vostè té un pis i algú està treballant a sa casa i li deixa l'aixeta oberta, vostè no fa això voluntàriament, ni té responsabilitat penal", ha argumentat. "Haurà de pagar, però és una responsabilitat civil subsidiària", ha conclòs.

A més, el president d'Unió ha recordat que, en el seu dia, el partit ja va assumir responsabilitats polítiques. En aquest sentit, ha posat de manifest que les persones condemnades van ser expulsades o es van donar de baixa del partit i que aquest va obrir una comissió d'investigació amb persones alienes.

Duran intervindrà a la conferència inaugural sobre la resposta de l'humanisme cristià i l'economia social de mercat a la Universitat Miguel de Cervantes de la capital xilena. A més, té previst reunir-se amb representants de la democràcia xilena.