França ha enviat un total de 300 bombers i cinc avions cisterna per ajudar Espanya a controlar l'incendi que afecta la regió fronterera de Catalunya i evitar que les flames es propaguin en territori gal, ha informat avui el ministeri de l'Interior.

El ministeri francès ha elevat així el nombre d'efectius desplegats fins diumenge, que ascendien a 200 bombers per controlar un incendi que ha devastat ja 13.000 hectàrees a la província de Girona.

El foc, que ha arribat sobrepassar la frontera encara que només ha calcinat 20 hectàrees a França, s'ha cobrat la vida de quatre persones, totes elles franceses.

França ha enviat fins a la zona tres avions cisterna més (dos Cercadors i un Dash), que se sumen als dos Canadairs que ja treballaven sobre el terreny per controlar les flames.

L'ajuda francesa, desplegada a petició d'Espanya, respon a una convenció de cooperació entre els dos països, va precisar el Ministeri de l'Interior que dirigeix ??el francès Manuel Valls, nascut a Barcelona.

Un portaveu d'aquesta oficina va informar a Efe que per ara França no tem que les flames puguin causar més estralls en el costat gal de la frontera pirinenca, ja que les flames es dirigeixen cap al sud.